artikkelbilde 77 jubileum
Foto: Inger K Bentzen

Hønefoss Kamera Klubb ble stiftet 24.04.1944 av en håndfull fotoentusiaster. De møttes på Grand hotell for første møte, og så vel neppe da den rivende utviklingen innen fotografering som lå noen år fram i tid.

Fra manuelle og tunge kameraer og fremkalling av svarthvit-bilder i mørkerommet i kjelleren, en interesse forbeholdt de få, til i dag hvor bilder flommer ut av de allestedsværende mobiler med avanserte kamerafunksjoner som publiserer digitale bilder på nett i samme øyeblikk de blir tatt. Det var nok likevel den samme grunnleggende interessen da som nå; gleden av et godt velkomponert bilde av et spennende motiv tatt i det avgjørende øyeblikk. Det handler ikke om teknologi, men et godt blikk, vilje og erfaring.

Dette er interesse og kunnskap som Hønefoss Kamera Klubb ønsker å dele med andre. Vi møtes siste tirsdag hver måned i 3. etasje i Arcaden, Storgata 1 i Hønefoss. Vi holder kurs, drar på fototurer, inviterer spennende fotografer og har uformelle konkurranser, men først og fremst ønsker vi å lære og gledes av gode bilder i en verden som ellers drukner i kjappe selfies og slappe avfotograferinger.

Engasjementet i klubben dreier som alt fra naturfoto, portretter og dokumentasjon til ren visuell historiefortelling. Mange av klubbens bilder inngår også i Ringerikes historiske samlinger som dokumenterer hvordan det så ut eller hvilket blikk man hadde på sine omgivelser i sin tid. Vi har vår egen hjemmeside, er på Facebook og Instagram, har eget blad (I fokus) og publiserer våre beste bilder i egne fotobøker.

Hønefoss Kamera Klubb vil markere sitt 75 års jubileum med en rekke aktiviteter i løpet av året.

Vi starter med en 24 timers fotomaraton onsdag 24.04.19 hvor distriktets omgivelser, folk og hendelser skal fotograferes gjennom hele døgnet. Her er alle invitert til å delta (se egen info lenger ned på siden). Vi holder også åpen dag i vårt lokale den dagen hvor du kan møte fotografer, høre om klubben, se på bilder, delta på minikurs og korte fototurer rundt i byen, og få en kaffekopp med noe å bite i.

Klubben stiller også ut bilder på ulike plasser i distriktet gjennom jubileumsåret. Vi skal arrangere fototur til høsten, har både nybegynner og videregående kurs i inneværende år. Vi har plass til flere medlemmer, og om du kjenner på om fotografering er noe som fenger er det alt som skal til for å bli medlem hos oss. I jubileumsåret tilbyr vi gratis medlemskap ut år. Du er hjertelig velkommen!

 

Fotomaraton 24timer den 24.04.19

Hønefoss Kamera Klubb ønsker å feire stiftelsesdagen 24. april 1944 med en fotomaraton og bildedugnad i vårt distrikt.

Vi ønsker å samle inn bilder fra hver time hele døgnet hvor målet er å dokumentere hvordan en vanlig dag i Hønefoss og Ringerike ser ut. Det kan være alt fra bilder av natur, arkitektur, gateliv til mennesker som jobber, handler eller bare venter på bussen. Et hverdagsliv inneholder også det spektakulære, men først og fremst, ja, det hverdagslige som vi ofte glemmer å ta bilder av. Vårt distrikt inneholder mange spennende motiver, men det er kanskje nettopp det umiddelbare og ordinære som gir hverdagen en mening og trivsel. Det er ofte dette vi savner senere. Hvorfor ikke ta bilder av dette? Hvordan lever vi denne dagen, hva gjør du på morgen, ser du om dagen eller under kveldens eller nattens løp. Vi ønsker fotografier som en visuell dugnad av både det som både kjennetegner vårt distrikt, men også hva som ligner på alt annet hverdagsliv ellers i landet akkurat denne dagen.

Hønefoss fikk bystatus 22. april 1852, men byen er nå i ferd med å utvikles gjennom nye byplaner. Det er store forventninger til endringer de neste årene, Ringeriksbane, ny riksvei og utbygging. Det er likevel også viktig å forstå hvor og hva vi er i dag, før vi hengir oss til framtiden. Effektiv transport, næringsutvikling og fancy signalbygg er viktig nok, men er ikke nødvendigvis det som bidrar til det gode hverdagsliv. Muligheten til å ta en kopp kaffe på det lokale bakeriet eller en pølse hos den lokale slakteren er kanskje vel så vesentlig del av god byutvikling. Ta bilder av det som betyr noe for deg!

Hønefoss kameraklubb vil invitere involvere kommunen, arbeidsplasser, skoler og alle byens beboere for å dokumentere «deres distrikt». Det skal legges større vekt på god dokumentasjon og bredde framfor vakre og teknisk riktige bilder alene. Mobilen har du alltid med deg, men bruk gjerne vanlig fotoapparat. Fotografisk kvalitet vil selvfølgelig også ha oppmerksomhet. Dette blir til sammen et gedigent snapshot av Hønefoss og omegn på valgt dato. Meningen er å gi et bredt spekter av hva som skjer i en normal norsk by og tettsted en helt vanlig dag i 2019 gjennom en bildedugnad. Ta bilde når du trener, rydder i hagen, ser på utsikten, oppdager spennende detaljer på en bygning eller spiser matpakken din på jobben osv.

Bilder mottas på egen Instagramkonto med emnetag: #høkk24. Alternativt kan bilder sendes til vår epost-adresse hokk@gmail.com merket #høkk24. Hønefoss Kamera Klubb forbeholder seg retten til å publisere bildene på klubbens Instagramkonto, på vår hjemmeside og Facebookgruppe. Vi vil også bruke bildene i en utstilling, og lage en fotobok. Bli med, og få dine bilder vist i en spennende sammenheng! Vi premierer de beste bildene.

I løpet av onsdagen 24. april vil vi ha åpen dag fra kl 1500 i våre klubblokaler i Arcaden 3. etasje, Storgt.1 i Hønefoss. Der vil du få en fotoprat, se fine bilder, delta på minikurs, kunne printe ut egne bilder (ta med bilder på minnepinne), prøve portrettfotografering foran eller bak kamera, eller bli med på kortere fototurer rundt i byen. Det blir også kaffe, kaker (ringerikskringle), pølser og drikke.

Kontaktpersoner:

Trond Skyseth
Leder i HØKK
skytro@gmail.com 
47876434

 

Kristin Skjerven
Leder jubileumskomiteen
skjervenk@gmail.com
40246180

 

Våre instagrambilder

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.